Fii euflexxibil!

Euflexxa

Artroza la nivelul articulației genunchiului

Află mai multe despre artroza la nivelul articulației genunchiului:

Artroza la nivelul articulației genunchiului este o boală de natură degenerativă care afecteaza în proporție mare persoanele vârstnice, obeze sau cele care practică activități fizice solicitante. Statisticile arată că în Statele Unite ale Americii, osteoartroza (afecțiune degenerativă a unei articulații) afectează un numar estimativ de 27 milioane de persoane, iar la 10 milioane dintre acestea, boala afectează articulația genunchiului. Astfel, artroza la nivelul articulației genunchiului este forma cea mai răspândită de osteoartroză. Boala are o evoluție lungă, iar prin natura și intensitatea simptomelor poate fi debilitantă, afectând foarte mult calitatea vieții pacienților.

Artroza la nivelul articulației genunchiului este o afecțiune cronică în care cartilajul articular este afectat, generând apariția de zonelor de denudare cartilaginoasă care se extind la întreaga suprafață articulară. În timp cartilajul dispare și este expus osul subiacent. Datorită afectării cartilaginoase se dezvoltă și osteofite, răspunzătoare de o parte a simptomelor resimțite de pacient. În același timp, lichidul sinovial degenerează, este mai puțin vâscos, își modifică compoziția și își pierde din eficiență. Pacientul pierde mobilitatea și chiar funcționalitatea articulației. De asemenea, se pierde și functia articulației de absorbție și de atenuare a șocurilor, suferința osoasă devenind mai intensă. 1-3

Dacă ați fost diagnosticat cu artroza la nivelul articulației genunchiului, aveți la dispoziție atât opțiuni farmacologice cât și non-farmacologice și chirurgicale.
În prezent nu există un tratament care să vindece această afecțiune, scopul terapiei fiind ameliorarea simptomelor, reducerea durerii și inflamației locale, ameliorarea mobilității și funcționalității articulației, adică îmbunătățirea calității vieții acestor pacienți.

Administrarea intra-articulară de preparate cu Acid Hialuronic (AH) are ca efect ameliorarea simptomelor cauzate de artroza la nivelul articulației genunchiului, iar studiile au demonstrat că EUFLEXXA este eficientă în reducerea durerilor articulare, menținerii functionalității și mobilității articulației, îmbunătățind astfel calitatea vieții pacienților.1,4,5

Referințe:
Parmet S, Lynm C, Glass RM. Osteoarthritis of the knee. JAMA. 2003;289:1068. 2. US Department of Health and Human Services, National Institutes of Health. Handout on Health: Osteoarthritis. NIH Publication No. 06-4617. July 2002, revised May 2006. 3. Arthritis Today website. What is osteoarthritis? http://www.arthritistoday.org/about-arthritis/types-of-arthritis/osteoarthritis/what-you-need-to-know/osteoarthritis-is.php. Accessed May 22, 2013. 4. EUFLEXXA [package insert]. Parsippany, NJ: Ferring Pharmaceuticals Inc; 2011. 5. Kirchner M, Marshall D. A double-blind randomized controlled trial comparing alternate forms of high molecular weight hyaluronan for the treatment of osteoarthritis of the knee. Osteoarthritis Cartilage. 2006;14:154-162.

Contact

  • Ferring Pharmaceuticals Romania SRL, Str. Coriolan Brediceanu nr. 10, City Business Center, Clădirea C, et. 6, Timişoara
  • Tel.: +40 356 113 270
  • Fax: +40 356 113 278
  • office@ferring.ro

EUFLEXXA (hialuronat de sodiu 1%) se utilizează pentru ameliorarea durerilor genunchiului cauzate de artroza la nivelul articulației genunchiului. Se utilizează în cazul pacienţilor la care durerea nu cedează după administrarea de analgezice simple, ca de ex., acetaminofen, sau după exerciţiile fizice şi fizioterapie.

EUFLEXXA se injectează în articulația genunchiului numai de către un medic sau alt cadru medical calificat.

INFORMAŢII IMPORTANTE PRIVIND SIGURANŢA

Nu utilizaţi acest produs dacă aţi avut vreo reacţie alergică anterioară la EUFLEXXA sau la produsele cu acid hialuronic. Se interzice efectuarea injecţiei în articulatia genunchiului dacă aveţi o infecţie a articulaţiei, alte afectiuni ale pielii sau infecţii în jurul locului de injectare.

Nu s-au determinat siguranţa şi eficienţa produsului EUFLEXXA la femeile gravide, femeile care alăptează sau copii sub 18 ani. După ce vi s-a facut injecţia, evitaţi să efectuaţi în următoarele 48 de ore activităţi precum jogging, tenis, ridicarea unor greutati, sau stat în picioare pe perioade lungi de timp (mai mult de câte o oră).

Cele mai frecvente efecte adverse ale injecţiilor EUFLEXXA sunt durerile articulare, durerile de spate, durerile la nivelul membrelor, durerile musculare şi umflarea articulaţiilor.

Euflexxa este un dispozitiv medical cu marca CE notificat la Ministerul Sănătății din România.