Fii euflexxibil!

Euflexxa

Ce este Euflexxa?

EUFLEXXA este acid hialuronic (AH) înalt purificat. Acidul Hialuronic este o substanţă naturală care se găseşte în organism şi care ajută la lubrifierea, amortizarea șocurilor mecanice şi protejarea articulaţiilor. În cazul pacienţilor cu artroză la nivelul articulației genunchiului, AH se găsește în cantitate mai mică în articulație, iar compoziția lichidului sinovial este alterată, neputând proteja corespunzător suprafața articulară. După injectarea EUFLEXXA în articulația genunchiului, cantitatea și calitatea AH se reface, ajutând la ameliorarea de lungă durată a durerilor (pentru o perioadă de până la 6 luni), asigurând îmbunătățirea funcției genunchiului.1-4

Tratamentul cu EUFLEXXA scade durerea provocată de artroza la nivelul articulației genunchiului în cazul persoanelor la care tratamentul cu antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) și analgezice administrate oral sau local (de ex., acetaminofen, ibuprofen sau naproxen), sau exerciţiile fizice şi fizioterapia nu sunt suficiente.

EUFLEXXA este un tratament injectabil recomandat de medicul dvs specialist. Administrarea tratamentului se face de către un medic sau alt cadru medical specializat, astfel: se administrează 3 injecţii – o injecţie pe săptămână timp de 3 săptămâni.1

 

Referințe: 1. EUFLEXXA [package insert]. Parsippany, NJ: Ferring Pharmaceuticals Inc; 2011. 2. Date la dosar. Bio-Technology General (Israel) Ltd. 3. Altman RD, Rosen JE, Bloch DA, Hatoum HT, Korner P. A double-blind, randomized, saline-controlled study of the efficacy and safety of EUFLEXXA for treatment of painful osteoarthritis of the knee, with an open-label safety extension (the FLEXX Trial).Semin Arthritis Rheum. 2009;39:1-9. 4. Kirchner M, Marshall D. A double-blind randomized controlled trial comparing alternate forms of high molecular weight hyaluronan for the treatment of osteoarthritis of the knee. Osteoarthritis Cartilage. 2006;14:154-162.

Contact

  • Ferring Pharmaceuticals Romania SRL, Str. Coriolan Brediceanu nr. 10, City Business Center, Clădirea C, et. 6, Timişoara
  • Tel.: +40 356 113 270
  • Fax: +40 356 113 278
  • office@ferring.ro

EUFLEXXA (hialuronat de sodiu 1%) se utilizează pentru ameliorarea durerilor genunchiului cauzate de artroza la nivelul articulației genunchiului. Se utilizează în cazul pacienţilor la care durerea nu cedează după administrarea de analgezice simple, ca de ex., acetaminofen, sau după exerciţiile fizice şi fizioterapie.

EUFLEXXA se injectează în articulația genunchiului numai de către un medic sau alt cadru medical calificat.

INFORMAŢII IMPORTANTE PRIVIND SIGURANŢA

Nu utilizaţi acest produs dacă aţi avut vreo reacţie alergică anterioară la EUFLEXXA sau la produsele cu acid hialuronic. Se interzice efectuarea injecţiei în articulatia genunchiului dacă aveţi o infecţie a articulaţiei, alte afectiuni ale pielii sau infecţii în jurul locului de injectare.

Nu s-au determinat siguranţa şi eficienţa produsului EUFLEXXA la femeile gravide, femeile care alăptează sau copii sub 18 ani. După ce vi s-a facut injecţia, evitaţi să efectuaţi în următoarele 48 de ore activităţi precum jogging, tenis, ridicarea unor greutati, sau stat în picioare pe perioade lungi de timp (mai mult de câte o oră).

Cele mai frecvente efecte adverse ale injecţiilor EUFLEXXA sunt durerile articulare, durerile de spate, durerile la nivelul membrelor, durerile musculare şi umflarea articulaţiilor.

Euflexxa este un dispozitiv medical cu marca CE notificat la Ministerul Sănătății din România.