Fii euflexxibil!

Euflexxa

Remedierea funcției la 12 săptămâni

Îmbunătăţirea funcţiunii genunchiului la pacienţii cu durere cauzată de artroza la nivelul articulației genunchiului

Semnificativ mai mulţi pacienţi fără durere în săptămâna 121,2

Grafic

Formatul studiului

Studiu de non-inferioritate, comparat unu-la-unu, dublu-orb, randomizat, prospectiv versus AH-CL (n = 321). Pacienţilor cu artroză la nivelul articulației genunchiului confirmată li s-a administrat fie EUFLEXXA (n = 160), fie AH-CL (n = 161). Modul de administtrare al tratamentului în ambele grupuri a constat în trei injecții de 2 ml administrate săptămânal, timp de 3 săptămâni. Măsurarea rezultatelor primare de performanță s-a realizat prin auto-evaluarea de către pacienți a durerii prin utilizarea scării de durere din Indexul WOMAC* pe o scală orizontală analogică vizuală (VAS) de la 0 la 100 mm. Rezultatele în ceea ce privește parametrii de eficacitate secundari au inclus Indexul WOMAC complet, evaluarea globală a pacienţilor și necesarul administrării suplimentare de medicamente (analgezice ți AINS). Pacienţii au fost evaluaţi în cadrul unui screening; la momentul iniţial, la momentul înrolării în studiu; și în săptămâna 1, 2, 3, 6 și 12 după injecţia inițială.1

+Universităţile Western Ontario şi McMaster. Index Osteoartrită

Date de siguranţă

Incidenţa Reactiilor Adverse (RA) raportate > 1% din pacienţi2

APARATE, SISTEME ȘI ORGANE  RA PACIENȚI, n(%)
EUFLEXXA (n=160) 
PACIENȚI n(%)
AH cross-linked(n=161) 
 Tulburări gastrointestinale Greață  3 (1.88) 0
 Tulburări generale și la nivelul locului de administrare Oboseală 2 (1.25) 0
Infecții și infestări Bronșită 1 (0.63) 2 (1.24)
Infecție 2 (1.25) 0
Investigații Creșterea tensiunii arteriale 6 (3.75) 1 (0.62)
Musculo-scheletic, țesut conjunctiv și oase Artralgii 14 (8.75) 17 (10.6)
Artroză 2 (1.25) 0
Dureri de spate 8 (5.00) 11 (6.83)
Boli articulare 2 (1.25) 2 (1.24)
Efuziune articulară 1 (0.63) 13 (8.07) 
Umflarea articulaţiilor 3 (1.88) 3 (1.86)
Dureri la nivelul membrelor 2 (1.25) 0
Tendinită 3 (1.88) 2 (1.24)
 Tulburări ale sistemului nervos Dureri de cap 1 (0.63) 3 (1.86)
Parestezii 2 (1.25) 1 (0,62)
Respiratorii, toracice și mediastinale Rinită 5 (3.13) 7 (4.35)
Boli de piele şi ale ţesutului subcutanat Eritem 0 2 (1.24)
Prurit 0 3 (1.86)
Boli vasculare Flebită 0 2 (1.24)

 

 

Referințe: Kirchner M, Marshall D. A double-blind randomized controlled trial comparing alternate forms of high molecular weight hyaluronan for the treatment of osteoarthritis of the knee. Osteoarthritis Cartilage. 2006;14:154-162. 2. EUFLEXXA [package insert]. Parsippany, NJ: Ferring Pharmaceuticals Inc; 2011.

Contact

  • Ferring Pharmaceuticals Romania SRL, Str. Coriolan Brediceanu nr. 10, City Business Center, Clădirea C, et. 6, Timişoara
  • Tel.: +40 356 113 270
  • Fax: +40 356 113 278
  • office@ferring.ro

EUFLEXXA este indicat pentru tratamentul durerii cauzate de artroză la nivelul articulației genunchiului sau a altor articulații sinoviale. EUFLEXXA ajută la lubrifierea articulației, permite o mai mare mobilitate și flexibilitate a articulației tratate și reduce durerea în articulația afectată.

DOZE ȘI MOD DE ADMINISTRARE
EUFLEXXA este destinată injectării în spațiul sinovial. Fiecare seringă cu EUFLEXXA este concepută pentru o singură utilizare. Seringa trebuie utilizată imediat după deschiderea foliei blister individuale a seringii. De obicei se injectează o doză de 1 ml sau 2 ml în articulația afectată, la intervale săptămânale timp de trei săptămâni, totalizând trei injecții. Pentru un efect optim, toate cele trei injecții trebuie administrate. Nu utilizați EUFLEXXA dacă ambalajul este desfăcut, desigilat sau deteriorat.
Lăsați seringa EUFLEXXA să ajungă la temperatura camerei înainte de utilizare. Utilizați o tehnică aseptică în manevrarea seringii și administrarea injecției. Consultați Instrucțiunile pentru utilizare pentru detalii privind pregătirea seringii pentru utilizare. Dacă pacientul prezintă revărsat lichidian, acesta trebuie îndepărtat înainte de injectarea EUFLEXXA în articulație. Injectați conținutul seringii în articulația tratată. Eliminați orice cantitate de EUFLEXXA neutilizată. Dacă tratamentul este administrat în mai mult de o articulație, utilizați o seringă separată pentru fiecare articulație.

PRECAUȚII
EUFLEXXA trebuie utilizat doar de personal medical calificat. Îndepărtați orice revărsat articular înainte de injectare. Nu au fost stabilite încă eficacitatea și toleranța unei injecții în asociere cu alte tratamente intra-articulare. EUFLEXXA nu a fost investigat la femei gravide, femei care alăptează și copii cu vârsta sub 18 ani. Deoarece EUFLEXXA este o substanță purificată din celule bacteriene, nu poate fi exclusă în totalitate prezența unor cantități de impurități excesiv de fine.
Medicul trebuie să cunoască riscurile potențiale asociate cu injectarea substanțelor biologice. A se proteja de lumină. A nu se utiliza după data expirării. A nu se injecta intravascular. A nu se reutiliza; eliminați seringa după utilizare. A nu se utiliza dacă folia blister este desfăcută sau deteriorată.

INCOMPATIBILITĂȚI
Amestecul sărurilor cuaternare de amoniu, cum este clorura de benzalconiu, cu soluțiile de hialuronat de sodiu are ca rezultat formarea unui precipitat. EUFLEXXA nu trebuie administrat printr-un ac care a fost utilizat în prealabil cu soluții medicale care conțin clorură de benzalconiu.
Pentru pregătirea pielii nu utilizați dezinfectanți care conțin săruri cuaternare de amoniu.

REACȚII ADVERSE
În studiile clinice, cele mai frecvente reacții adverse au fost artralgia și inflamarea articulațiilor. Alte reacții adverse manifestate au fost: revărsat, greață, oboseală, sensibilitate nespecifică, durere de spate, parestezie, iritarea pielii și hipertensiune nespecifică. Simptome asociate precum mâncărimi, roșeață, umflături și durere pot apărea la locul injectării. Aplicarea gheții pe articulația tratată poate atenua aceste simptome. Aceste simptome se diminuează în general după o scurtă perioadă de timp.

Euflexxa este un dispozitiv medical cu marca CE notificat la Ministerul Sănătății din România.